EMET'TE AKP FOKUR, FOKUR KAYNIYOR

EMET'TE AKP FOKUR, FOKUR KAYNIYOR

Geçen yazımda AKP nin Kütahya daki çatlağından kısaca bahsettim.Bu hafta ise Gaziemet ilçemizde AKP de yaşanan olaylar gündemdeki yerini aldı.
AKP ilçe başkanı Ali Mor'un son genel seçimlerde Hüseyin Tuğcu ile yaşadıkları olayların sorumlusu olarak başta gazeteciler olarak bizler,vatandaşlar ve AKP liler gösterdik,görüldü ve konuşuldu.Bu olaylarda Mor bu olayları tek başına yapmadı.Arkasındaki tüm yönetim kurulu ve partinin diğer seçilmiş kişileri ve organları birlikte karar aldılar,birlikte uyguladılar.
Tüm bunlardan dolayı Ali Mor 5 ekim kongresinde aday olmak istemedi.Ancak başta AKP nin tüm yönetimi ve seçilmişleri ve diğer organları Ali Mor'a bir dönem daha başkan olmalısın baskıları ile Mor geçen hafta 5 ekimde tekrar AKP ilçe başkanlığı için aday olduğunu açıklamasından sonra AKP de bir rahatlama gözlendi.Ancak 3 gün sonra,evet sadece 3 gün sonra AKP ilçe yönetimi yaptığı toplantıda Süleyman Tavacı'nın da aday olduğu,bunu partiye zara vereceğinden Mor ve Tavacı'ya siz çekilin başka bir aday ile tek aday,tek liste ile kongre yapılması kararı aldılar.Sonrada partide genel sekreterlik görevini yapan Halil Mallı'yı tek aday olarak lanse ederek ortaya attı.Elbette bu konuda karar ve yetki AKP yönetimin.Ama acele bir toplantı ve acele karar başta bir çok AKP liyi,kamu oyunu hatta o gün oturuma katılan parti yöneticileri yeni,yeni uyanarak 3 önceki kararları ile Mor'a devam derken birden neden çark ettiklerinin şokunu yaşamaktalar.
Gaziemet küçük bir ilçe.Her gün ister istemez birlikte olduğumuz bir çok AKP li ilçe yöneticileri,AKP ye o veren seçmenleri yaşanan olaylara bir anlam veremedikleri açık ve net şekilde söylüyorlar.Hatta bir AKP dostum;20 temmuz seçimlerinde yaşanan olaylarda sorumlu aranıyor ise tek başına Ali Mor değil.Hepimiz birlikte Tuğcu'ya tavır koyduk.Bugün ise yıllarca partiyi omuzlayan Mor'u al aşağı edip,ayni yönetimden bir arkadaşımızı tek aday olarak kongreye gitmekle ne değişecek.Eğer amaç Tuğcu ile bağları kuvvetlendirmek ise,Tuğcu ilçeye geldiğinde kendisine tavır koyan ayni yönetim ve yönetimden ilçe başkanı olacak Halil Mallı ile kaynaşa bilecek mi.
Yerel seçimler arifesinde AKP de yaşana olaylar partiye,hatta ilçeye yarar mı yoksa zarar mı verir.Bunun hesabı iyi yapılmalı.
Bir başka AKP ise,partide adamlık kavgası var.Her ne kadar yönetim toplantılarında bu net ve açık dile getirilmiyorsa da gerçek bu.Çünkü bazıları toplantılar öncesi,başka yerlerde toplanıyorlar.Kol,kola partiye geliyorlar.Niyetleri bir,birlerinin ayaklarının altına karpuz kabuğu koymaktan da geri almıyor.
İşte,AKP de geçen hafta yaşananlar ve bazı partilerin görüş ve düşünceleri böyle.
Bir gözlemimde Ali Mor'un böyle bir olayı beklemediği,en azından siyasette bir ahde vefa olması gerekirken,oldu bitti ile saf dışı edilmesine kırgınlığı açık ve net bir şekilde gözlenmekte.
Sanırım haftaya bu konuda daha çok yazacaklarımız olacak.Kalın salıcakla.


Yazar: Kadir Ekmekçioğlu
Tarih: 2008-09-26


Bu Köşe Yazısının yer aldığı yer: Kütahya Aktüel Gazetesi (ekutahya.com)
http://www.ekutahya.com

Bu Köşe Yazısı için adres:
http://www.ekutahya.com/modules.php?name=Kose_Yazilari&op=viewarticle&artid=158