|
(2008-09-08 11:43:28)- Kütahya Porselen yönetim Kurulu Başkanı ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Nafi Güral, Kütahya Porseleninin ve çinisinin kalite yönünden emsalsiz olduğuna dikkat çekerek, Çin Mallarının Kütahya Porseleni olarak satılmaya çalışıldığını iddia etti.
ŞİMDİ FİRMALAR TASARIMDAN PARA KAZANIYOR
Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı da olan Nafi Güral, Çin mallarının Kütahya Porselen olarak yutturulmaya çalışıldığını belirterek, "Şimdi firmalar tasarımdan ve estetiğinden para kazanıyor. Bizim gibi, tasarım anlayışını benimsemiş olanlar, Çin korkusuna kapılmaz. Kütahya Porselen iç pazarda Çin'den etkilenmiyor, kaliteli ürün, özel tasarım ve kabul edilebilir fiyatlarımızla onların hedef kulvarının dışındayız.
KÜTAHYA ÇİNİSİ ve PORSELENİ ÇİN MALLARI İLE KIYASLANAMAZ
Çin malları ile Kütahya Porselen ve Kütahya Çinilerinin kıyaslaması bile olmaz? Çin malları, Kütahya çinisi, porseleni olarak yutturuluyor, bunları alanlara şaşıyorum. Çin kökenli ucuz ürünlerin dekorunda veya sırrında, ucuza çıksın diye 'kurşun kadmiyum' kullanılıyor. Bunlar hem bizim laboratuarımızda, hem de Ankara'da yapılan bilimsel incelemeler sonucunda kanıtlandı. Kurşunun insan sağlığına çok ciddi zararları olduğu zaten biliniyor. Atalarımız ucuz etin suyu kara olur demişler. Ucuz mal alalım derken vatandaşlarımız sağlıklarından oluyorlar. Biz kez daha vurgulamak istiyorum Çin malları Kütahya Çinileri ve Kütahya Porseleni'nin yerini asla tutamaz." dedi.

|
|