|
(2008-06-19 08:33:59)- Kütahya Belediyesi'nin doğalgaz çalışmaları nedeni ile tüketicilerden asfalt parası tahsil etmesini değerlendiren Tüketiciler Birliği Kütahya Şube Başkanı Ali İhsan Nazlı, "Belediye, yaptığı haksız uygulama ile seçmeninin güvenini kaybetmiştir. " dedi.
Tüketiciler Birliği Kütahya Şube Başkanı Ali İhsan Nazlı yaptığı açıklamada, Vergi alınmasının gerekçesi olarak gösterilen 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nun 86.maddesinde, yeni yol yapımı, yolun %40'tan fazla genişletilmesi, bakımsız yolların parke taşı ile kaplanması veya asfaltlanması durumlarında emlak değerinin artması nedeni katılım payı alınabileceğine hükmedilmiştir.
Doğalgaz tesisatı döşenmesi için abone olanlardan alınan bedellerin, sadece asfaltın tamir edilmesi için tekrar tahsil edilmesi, tüketicinin yerel yönetime olan güveninin ve görevin kötüye kullanılmasından başka bir şey değildir. Kanun hükümlerini yanlış yorumlamanın acziyetini tüketicimiz ödememelidir. Tüketicilerimizin skandal olarak nitelediği bu olayın düzeltilmesi için tüketicilerden alınan bedellerin iade edilmesi ve Belediye yönetiminin halka açıklama yapması gerekmektedir.
Yaklaşan yerel seçimler öncesi yapılan bu hukuksuzluğu Belediye Yönetimi için talihsizlik olarak görmekteyiz. Yapılan bu haksızlık en kısa zamanda giderilmediği takdirde tüketicilerimizin yargı yoluna gideceği ve sandıkta gereken cevabı vereceği aşikardır." Dedi.

|
|